Belangrijk om betekenisvolle

 en gefundeerde keuzes te maken”

“Luisteren naar de cliënt: wat wil deze bereiken? vervolgens het benutten van alle mogelijkheden van de persoon zelf, vormen de uitgangspunten van mijn counseling. Het ontwikkelingsgericht werken met mensen om betekenisvolle en gefundeerde stappen te maken”.

 

Ik ben afkomstig uit Roermond en woon op een mooi plekje aan de bossen vlakbij St. Odilienberg. In deze rustgevende omgeving ligt mijn counselingpraktijk en activiteitencentrum.

 

Al 23 jaar begeleid en ontwikkel ik als zelfstandig ondernemer  buitensportactiviteiten, zoals teambuilding en cursussen voor bedrijven, scholen en families. Als erkend leerbedrijf heb ik talloze stagiaires begeleid met hun studie. Ik werkte jarenlang samen met de Raad voor de Kinderbescherming voor de  taakbegeleiding van minderjarigen en ik werkte met organisaties voor de dag begeleiding van jongeren.

 

In mijn vrije tijd maak ik avontuurlijke reizen naar verre landen: zo zoek ik elk jaar weer een nieuwe uitdaging.   

In 2004 ben ik begonnen met de studie Psychologie aan de OU in Heerlen. Twee jaar later heb ik de 4-jarige HBO-opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd.

 

Tijdens mijn studie heb ik als ervaringsdeskundige een integrale methodiek voor de behandeling en preventie van burnout geschreven. Na de studie is hieruit is een werkboek ontstaan.  Ik ben me gaan toeleggen op ACT (Acceptance en Commitment therapie),  Qi Gong ademhalingstechnieken en Mindfulness.  

 

Sinds 2017 werk ik als (vrijwillig) trainer voor Burgerkracht Limburg voor het geven van workshops Positieve Gezondheid. Als ambassadeur zet ik me in voor het Actiecentrum Limburg Positief Gezond. Ik sta volledig achter het gedachtegoed van de Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Gezondheid heeft met heel je leven te maken. Het geeft mensen handvatten om zelf de regie te voeren  en hun leven positief gezond te houden.   

 

Psychosociale praktijk Jan Fermont in St Odilienberg

Regio Limburg omgeving Roermond

contact met ons opnemen

Download E-book

Vul onderstaande gegevens in en download gratis het E-Boek!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Volg ons op...

Facebook:

Google +:


Actualiteiten

Accepteren en loslaten
>> meer lezen

Positieve Gezondheid
>> meer lezen

Luisteren naar kinderen
>> meer lezen

Werken aan je relatie
>> meer lezen

ACT en Defusie
>> meer lezen

Mindfulness als programma tegen stress, angst en depressie
>> meer lezen

De ademhaling
>> meer lezen

Pesten op school    (48 antipestmethoden afgekeurd!)
>> meer lezen

Nogmaals over Vitamine D
>> meer lezen

YOGA en MINDFULNESS,  A SENSE OF………WEEKEND
>> meer lezen

Hoe kan ik beter leren?
>> meer lezen

De Winterdip; Wat kun je doen tegen de winterdip(depressie)?
>> meer lezen

Praktische handleiding voor een eerste toepassing van Cognitieve Mindfulness Priming Therapie (CMPT)
>> meer lezen

Hoe kun je beter leren slapen?
>> meer lezen

De PRI: Past Reality Integration Therapy
>> meer lezen

Hoe mindful eet u?
>> meer lezen